‘De groep heeft mogelijk 20-25% minder werknemers dan voor de crisis’, zo stelt Kühne in het Duitse dagblad. K+N heeft momenteel 83.000 medewerkers. De ontslagen zullen volgens hem waarschijnlijk gaan vallen in de Verenigde Staten.

In tegenstelling tot sommige Europese landen is er in de VS geen regeling voor uitzendkrachten, waar bedrijven op kunnen terugvallen om grootschalige ontslagen te voorkomen. Ook voorziet hij dat de globalisering zal vertragen en plaatsmaakt voor regionalisering.

Dividend geschrapt

‘Het resultaat van 2020 zal zeker slechter zijn dan een jaar geleden. Niemand weet hoe lang de crisis zal aanhouden en hoe groot de gevolgen zullen zijn, aldus Kühne. Met het oog op een desastreus jaar heeft het Zwitserse expeditieconcern de dividendbetalingen al geschrapt.

‘De momenten van waarheid komen in de periode van april tot juni’, zegt de miljardair. ‘De transportvolumes zijn aanzienlijk afgenomen. De beslissende vraag is of de wereldeconomie in juni geleidelijk zal gaan herstellen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement