Expeditors ziet luchtvrachtomzet verdubbelen, winst 20% hoger

expeditie

De Amerikaanse beurslieveling Expeditors zag de omzet uit luchtvracht over het tweede kwartaal bijna verdubbelen (93%) naar 1,43 miljard dollar op een afname van het volume met zo’n 7%.

Dat meldt de Amerikaanse expediteur bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. De omzet uit de containervaart liet intussen een afname zien van 50 miljoen dollar naar 491 miljoen dollar op een volumedaling van 14% in het tweede  kwartaal.

De totale omzet van de transportbemiddelaar steeg door de gestegen luchtvrachtinkomsten met 27% naar 2,6 miljard dollar, terwijl het bedrijfsresultaat een sprong maakte met 29% naar bijna een kwart miljard dollar (247,6 miljoen). Onder de streep eindigde Expeditors met een nettowinst die 20% hoger lag dan in de vergelijkbare periode in 2019.

Onzekere markt

Topman Jeffrey Musser van Expeditors omschrijft het tweede kwartaal ondanks de mooie financiële resultaten voor het bedrijf als ‘intensief’ en ‘onzeker’ door de effecten die de corona-epidemie had op de mondiale logistieke keten in sectoren als automotive, luchtvaart, energie en detailhandel.

Expeditors, dat meer dan de helft van de omzet haalt uit luchtvrachtvervoer, profiteerde vooral in het tweede kwartaal van de schaarste aan luchtvrachtcapaciteit en de hoge vrachttarieven. Die trend lijkt zich voort te zetten in het derde kwartaal ofschoon er op bepaalde markten sprake is van een lichte daling van de prijzen, stelt Musser. Hij wijst er verder op dat de onvoorspelbaarheid groot blijft in de expeditiemarkt door de pandemie.

Geen ontslagen

Musser voegt er verder aan toe dat de onzekere marktsituatie geen reden is geweest was om medewerkers te ontslaan. Volgens de topman is het aanhouden van het personeel in een dienstensector als de expeditie juist essentieel voor het succes van het bedrijf op de lange termijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Expeditors ziet luchtvrachtomzet verdubbelen, winst 20% hoger | NT

Expeditors ziet luchtvrachtomzet verdubbelen, winst 20% hoger

expeditie

De Amerikaanse beurslieveling Expeditors zag de omzet uit luchtvracht over het tweede kwartaal bijna verdubbelen (93%) naar 1,43 miljard dollar op een afname van het volume met zo’n 7%.

Dat meldt de Amerikaanse expediteur bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. De omzet uit de containervaart liet intussen een afname zien van 50 miljoen dollar naar 491 miljoen dollar op een volumedaling van 14% in het tweede  kwartaal.

De totale omzet van de transportbemiddelaar steeg door de gestegen luchtvrachtinkomsten met 27% naar 2,6 miljard dollar, terwijl het bedrijfsresultaat een sprong maakte met 29% naar bijna een kwart miljard dollar (247,6 miljoen). Onder de streep eindigde Expeditors met een nettowinst die 20% hoger lag dan in de vergelijkbare periode in 2019.

Onzekere markt

Topman Jeffrey Musser van Expeditors omschrijft het tweede kwartaal ondanks de mooie financiële resultaten voor het bedrijf als ‘intensief’ en ‘onzeker’ door de effecten die de corona-epidemie had op de mondiale logistieke keten in sectoren als automotive, luchtvaart, energie en detailhandel.

Expeditors, dat meer dan de helft van de omzet haalt uit luchtvrachtvervoer, profiteerde vooral in het tweede kwartaal van de schaarste aan luchtvrachtcapaciteit en de hoge vrachttarieven. Die trend lijkt zich voort te zetten in het derde kwartaal ofschoon er op bepaalde markten sprake is van een lichte daling van de prijzen, stelt Musser. Hij wijst er verder op dat de onvoorspelbaarheid groot blijft in de expeditiemarkt door de pandemie.

Geen ontslagen

Musser voegt er verder aan toe dat de onzekere marktsituatie geen reden is geweest was om medewerkers te ontslaan. Volgens de topman is het aanhouden van het personeel in een dienstensector als de expeditie juist essentieel voor het succes van het bedrijf op de lange termijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement