Het gaat bij de nieuwe overname om de negen filialen van BLG International Forwarding in Duitsland, die ondergebracht gaan worden binnen het netwerk van Rhenus Air & Ocean. Alleen de vestiging van BLG in Bremen, dat zich hoofdzakelijk richt op wegvervoer, blijft buiten de overname.

Meer kantoren

Via de verkoop wil BLG zich geheel gaan concentreren op op de onderdelen contractlogistiek, automotive en containervervoer. Rhenus kan via via de acquisitie het aantal verkoopkantoren voor de internationale expeditie in Duitsland uitbouwen van de huidige 12 naar 21 vestigingen. Het krijgt er tevens met BLG een groot klant bij voor lucht- en zeevrachtboekingen.

Volgens Rhenus haalt het bedrijf via de acquisitie ook expertise in huis op het gebied van de temperatuur geconditioneerd reefer-transport en event-logistiek.

Voor Rhenus is de overname al de tweede acquisitie dit jaar. Eerder in januari werd de Duitse Loxx-groep (575 medewerkers) overgenomen. Daarmee versterkte de expediteurs vooral zijn landvervoer in Oost-Europa.