De logistiek dienstverlener uit China is vooral gespecialiseerd in e-commerce gerelateerde lading in Azië en was de afgelopen jaren al een van de sterkst groeiende luchtvrachtpartijen op de IATA-top 100 van Schiphol. Apex Logistics richt zich in Europa vooral op de (her)distributie van e-commerce gerelateerde lading uit China. Daarvoor heeft het een distributiecentrum bij Oude Meer, onder de rook van Schiphol. Ook op Frankfurt Airport beschikt het over een filiaal in de EU.

Koopsom

Het expeditiebedrijf werd twintig jaar geleden opgericht en is volgens K+N de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf. Bedragen zijn daarbij niet genoemd door de Zwitsers, maar financiële partijen in Azië gaan tegenover persbureau Reuters uit van een koopsom van 1,5 tot 2 miljard dollar. Zij stellen tevens dat de transactie in april zal worden afgerond.
Apex zal verder na het afronden van de acquisitie niet verdwijnen maar een zelfstandig merk binnen de K+N-groep.

Apex telt 1600 medewerkers en is goed voor een jaarlijkse omzet van rond de 2 miljard euro. Jaarlijks verscheept het expeditiebedrijf rond de 750.000 ton aan luchtvracht, wat overeenkomt met de helft van de totale overslag van Schiphol.
Qua zeevracht is het een kleinere speler met 190.000 teu jaarlijks.

Versterking

Volgens topman Detlef Trefzger van K+N biedt de overname van Apex vooral in de Aziatische e-commerce-markt en hi-tech een goede versterking van de huidige expeditie-activiteiten.