Die groei kwam geheel voor rekening van de divisie lucht-en zeevrachtexpeditie, waarbij de overname van de Duitse expediteur Ipsen Logistics een belangrijke rol speelde. Daardoor stegen de inkomsten in dat segment met bijna 24 miljoen naar 470 miljoen euro.

70 miljoen

Het Oostenrijkse familiebedrijf, dat geen winst-en verliesrekening presenteert, zette vorig jaar hard in op de uitbouw van het expeditienetwerk in de wereld. Zo kreeg het via de overname van Ipsen nieuwe filialen in Polen, Duitsland en Belgie. Daarnaast werden kantoren geopend in Zuid-Korea, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland.

In totaal werd er vorig jaar inclusief de acquisitie 70 miljoen euro geinvesteerd, waarbij ook de IT-ondersteuning werd aangepakt. Gebrüder Weiss is nu actief in 35 landen met 170 vestigingen en telt 7.400 medewerkers.

Wegvervoer

Bij de de kernactiviteit wegvervoer en contractlogistiek hadden de Oostenrijkers vorig jaar wel te maken met tegenwind door de coronacrisis. Dat zorgde voor een omzetdaling van 4,3% naar 1,2 miljard euro.