Zencargo gaat de financieringsronde door bestaande investeerders zoals HV Capital, gebruiken om het team uit te breiden (van 150 tot 350 fte over de komende twee jaar) en het vizier te richten op Nederland, Hong Kong en de Verenigde Staten. Zencargo heeft nu een totaal van 42 miljoen pond verworven en mikt op een omzet van 100 miljoen pond voor dit jaar en 200 miljoen pond voor 2022.

Met de zogenoemde ‘Serie B-financiering’ richt Zencargo zich op uitbreiding naar Nederland in de komende maanden, waarbij het verwacht een nieuw team te werven om de Benelux-markt te bedienen. ‘Rotterdam, als strategisch logistiek en toeleveringsketencentrum voor Europa en daarbuiten, en Amsterdam Schiphol Airport vormen een belangrijk onderdeel van ons aanbod voor klanten die vracht van en naar Europa willen vervoeren’, aldus oprichter en ceo Alex Hersham.

Zencargo, opgericht in 2017 door Hersham (CEO), Richard Fattal (CCO) en Jan Riethmayer, heeft zijn personeelsbestand in het afgelopen jaar verdubbeld tot 150 (van 65 in het begin van 2020).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding