Salmosped is een van de toonaangevende expediteurs in Noorwegen van visproducten. met een omzet van 109 miljoen euro in 2020 en een tonnage van 63.000 ton, wat grotendeels met vliegtuigen het Scandinavisch land verlaat. Daarnaast is het ook met filialen aanwezig in grote visexporterende landen zoals Canada en Chile.

Halifax

K+N, dat steeds bezig is zijn perishable-divisie te versterken, verwerft dan behalve het hoofdkantoor van Salmosped in Oslo ook vestigingen in Halifax en Vancouver (Canada) en in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile. Verder beschikt het Noorse bedrijf over een kantoor in Londen.

De export van vis is een groeiende markt, vooral richting China. Kuehne + Nagel beschikt al over vestigingen in Noorwegen, maar miste een grote nationale speler in de luchtvrachtsector. Dat is nu met met de overname van Salmosped ingevuld, zegt de Nederlander Dennis Verkooy, hoofd van perishables bij Kuehne + Nagel.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de plaatselijke mededingingsautoriteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement