XPO zal zich straks alleen nog maar bezighouden met het landvervoer (groupage en truckbrokerage), terwijl GXO Logistics zich zal toeleggen op de contractlogistiek. De beoogde opsplitsing van het concern werd in december van het vorig jaar bekendgemaakt door de directie en levert de grootste mondiale speler op die zich puur op contractlogistiek richt, aldus de top van XPO.

Aandelen

Alle aandelen van GXO Logistics gaan ‘pro rata’ op 23 juli van dit jaar naar de huidige aandeelhouders van XPO Logistics. Vanaf 2 augustus kunnen de aandelen dan worden verhandeld op New York Stock Exchange, meldt het bedrijf.

Topman Bradley Jacobs van XPO Logistics, tevens een van de grootaandeelhouders van het bedrijf, wordt ook voorzitter van de raad van bestuur van GXO. Het bedrijf houdt ook kantoor in het Amerikaanse Greenwich, waar ook het hoofdkantoor van XPO is gevestigd. De XPO-directeuren Oren Shaffer, Marlene Colucci en Gena Ashe hebben ontslag genomen om hun nieuwe directieposities bij GXO in te nemen. Shaffer zal daar verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding.

XPO wordt bij de opsplitsing en beursgang van GXO bijgestaan door de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs