Hoe de samenwerking verder vorm gaat krijgen tussen de twee expediteurs is nog niet duidelijk. Wel kijkt het duo gemeenschappelijk naar de logistiek van luchtvaartonderdelen, militaire goederen, gezondheidszorg en infrastructuur.

Aramex is van oudsher vooral sterk in de olie-en gassector, die de laatste jaren sterk onder druk staat. De samenwerking met Schenker moet het bedrijf vooral extra omzet opleveren in andere groeisectoren, aldus topman Othman Aljeda van Aramex. Daarbij kijkt hij naast de eerdere deelterreinen ook naar farmaceutica en het transport van  consumentengoederen.

Schaalgrootte

Schenker wil met de strategische samenwerking met Aramax zich vooral versterken in de Golfregio en verder profiteren van de schaalgrootte en expertise van Aramex in het Midden-Oosten, stelt algemeen directeur Christopher Smith van DB Schenker Midden- Oosten en Afrika.

Of de partijen de huidige strategische samenwerking op termijn zien als een opstapje naar wellicht een participatie in elkaars bedrijven is onduidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding