Dat stelt topman Jens Björn Andersen nadat het concern inmiddels het groene licht van Brussel heeft gekregen voor de acquisitie. De aankoop van de grote logistieke dienstverlener uit Koeweit voor 3,5 miljard euro door de Denen verstoort niet de concurrentieverhoudingen in de sterk expeditiemarkt, aldus de Europese Commissie.

Ook uit de VS en China heeft DSV positieve reacties ontvangen over de overname, aldus Andersen. Daarmee ligt de geplande integratie van Agility dit najaar niets meer in de weg.

Nummer drie van de wereld

De koop van Agility moet DSV een derde plek opleveren in de mondiale expeditiemarkt na DP-DHL en K+N. Vooral in de contractlogistiek zal DSV zich aanzienlijk versterken met de overname van Agility. In totaal zou de overname de Denen in dat segment een mondiaal marktaandeel van 4 tot 5% opleveren.

DSV zou er in de containervaart 600.000 teu bij krijgen door de acquisitie en op een totaal volume van 2,8 miljoen teu komen. In de luchtvracht zou het om 300.000 ton gaan, waarmee DSV in dat segment op een totaal van 1,6 miljoen ton zou uitkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement