Daarbij groeide de omzet alleen al in het onderliggende tweede kwartaal ruim 1,2 miljard dollar naar 3,6 miljard dollar. Die inkomsten kwamen bijna overeen met de totale omzet die Expeditors in de eerste helft van 2019 behaalde.

De omzetgroei, hoofdzakelijk toe te schrijven aan de volumegroei en stijgende prijzen in de container-en luchtvrachtmarkt, leverde een bedrijfswinst over het eerste halfjaar op van bijna 800 miljoen dollar op, een verdubbeling vergeleken met het resultaat van 2020. Vergeleken met het pre coronajaar 2019 (379 miljoen dollar) was de winstgroei zelfs groter dit jaar.

Volumegroei

Expeditors zag het luchtvrachtvolume toenemen met 37%, wat zich vertaalde in een omzetgroei van 1,9 miljard dollar in 2020 naar 2,85 miljard dollar dit jaar. In de containervaart nam het volume met 34% toe, wat leidde tot een verdubbeling van de omzet naar 2,05 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding