Shypple, een Rotterdams bedrijf, meldt verder dat het bovenop een al eerder geopenbaard bedrag van 7 miljoen euro nog een extra bedrag van 18,5 miljoen euro heeft opgehaald bij investeerders om verder te kunnen groeien in de expeditiesector.

Met de nieuwe kapitaalinjectie is ook de aankoop van Milestone gefinancierd. Wat die aankoop precies heeft gekost, houdt Shypple voorlopig voor zich. De betrokken investeerders zijn onder meer Dutch Founders Fund, Newtown Partners (via het Im­perial Innovation Venture Fund), InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures.

De Milestone-eigenaren/directeuren (Co van Es en Juri Falandt) steken als onderdeel van de overname ‘meerdere miljoenen en tonnen’ in Shypple, heet het verder. Of zij in ruil voor die investering ook aandelen krijgen in de startup, is niet duidelijk. Het tweetal wil wel kwijt dat met de overname Milestone de ‘digitale mogelijkheden van Shypple kan combineren met onze kennis van het transport van versproducten’.

Koopkracht

Met de overname en integratie van de expeditie-activiteiten van Milestone, claimt Shypple de eerste digitale expediteur voor versproducten in de wereld te zijn geworden en krijgt het in een klap voet aan de grond in Azië, waar het expeditiebedrijf over zeven kantoren in China beschikt. Verder krijgt ­Shypple via de integratie met Milestone, dat zo’n 450 klanten telt, er schaalgrootte en koopkracht bij. Dat laatste is geen overbodige luxe nu de tarieven in de lucht- en zeevracht door het dak schieten.

Verder komen er filialen op verschillende locaties in Europa en Centraal-Amerika bij. Het gaat onder meer om vestigingen op Schiphol, Rotterdam, Costa Rica, Hon­duras, Guatemala, Thailand en Hongkong. In totaal beschikt Milestone over ruim honderd werknemers.

De Shypple-oprichter mikt voor dit jaar op een omzet van rond de 60 miljoen, maar wil dit volgend jaar laten groeien naar 250 miljoen euro. Het gaat daarbij om de bruto-omzet inclusief de inkoopprijs. Met die verwachtte omzet zou Shypple zich direct plaatsen in het middensegment van de expeditiesector op Schiphol plaatsen, waar Milestone al een 30ste plaats inneemt op de Nederlandse IATA top 100.

De bestaande klanten van Milestone, waaronder veel importeurs van versproducten, zullen worden opgenomen in het Shypple-platform.

Meer overnames

Tegenover het managementblad Quote sluit Habets eventuele vervolgovernames niet uit om de slagkracht van Shypple in de versmarkt verder uit te bouwen. Het gaat daarbij volgens de Rotterdamse ondernemer niet om kleine bedrijven met 3 miljoen euro omzet. Hij denkt eerder aan middelgrote expediteurs met 50 tot 70 miljoen euro aan inkomsten ‘of misschien wel 200 miljoen euro aan omzet’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement