Dat signaal gaf financieel topman Jens Lund van de Deense expeditieigant maandag af in een interview met het vakblad ShippingWatch. Als DB Schenker in de etalage wordt gezet, wil DSV daar graag het gesprek over aangaan, stelt Lund. Een duidelijke boodschap aan het adres van de Duitse politiek, dat al jaren steggelt over het wel of niet afstoten van Schenker om zo de schuldenlast van het staatsbedrijf DB af te bouwen.

Verkiezingen

Nog niet zo lang geleden, liet de top van DB bij de presentatie van de halfjaarcijfers weten dat Schenker niet te koop stond. Maar met de oplopende schulden van het spoorbedrijf, onder meer bij het sterk verliesgevende dochterbedrijf DB Cargo, wordt de druk om de winstgevende delen van het concern, eigenlijk alleen Schenker, te verkopen weer groter. Daarnaast zijn er in september Duitse parlementsverkiezingen en komt daarna een mogelijke verkoop van Schenker zeker weer op de politieke agenda.

In mei van dit jaar werd DSV al in de Duitse media genoemd als mogelijke kandidaat voor een overname van Schenker, dat volgens analisten een boekwaarde vertegenwoordigt van zo’n 8 tot 10 miljard euro. Destijds wenste het bedrijf geen reactie te geven. DSV had toen ook zijn handen vol aan de aangekondigde overname van Agility (3,2 miljard euro). Die aankoop werd deze week goedgekeurd door de Europese Commissie, waardoor DSV inclusief de eerdere aankoop van Panalpina zijn tweede grote acquisitie binnen drie jaar kan afronden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement