DP DHL koopt voor 1,5 miljard drankenexpediteur JF Hillebrand

Overname

Deutsche Post DHL Group (DP DHL) neemt voor een bedrag van 1,5 miljard euro de grote Duitse drankendistributeur JF Hillebrand Group in Mainz en haar dochterbedrijven over.

Dat meldt het concern. De acquisitie volgt op een eerdere uitspraken bij de presentatie van de halfjaarcijfers vorige week dat de Duitse transport-en pakketgroep een ‘opportunistische aanpak op het gebied van overnames in de expeditiesector nastreeft’.

JF Hillebrand Group is als logistiek dienstverlener actief in de distributie van bier, wijn en gedistilleerde dranken. Daarnaast legt het zich ook toe op het industriële bulktransport van niet als gevaarlijk geclassificeerd vloeistoffen. De logistieke groep, die wordt geleid door de Nederlander Cees van Gent, telt 2.700 medewerkers en is actief in negentig landen. De omzet in de laatste 12 maanden lag op 1,4 miljard euro. Het bedrijf verscheepte dit jaar zo’n 500.000 teu.

Hoge winstmarge

Volgens topman Frank Appel van DP DHL sluit JF Hillebrand  goed aan op het bestaande portfolio aan diensten van dochterbedrijf DHL Global Forwarding en wordt met de investering gemikt op expeditie-activiteiten met een hoge winstmarge.

DP DHL koopt voor 1,5 miljard drankenexpediteur JF Hillebrand | NT

DP DHL koopt voor 1,5 miljard drankenexpediteur JF Hillebrand

Overname

Deutsche Post DHL Group (DP DHL) neemt voor een bedrag van 1,5 miljard euro de grote Duitse drankendistributeur JF Hillebrand Group in Mainz en haar dochterbedrijven over.

Dat meldt het concern. De acquisitie volgt op een eerdere uitspraken bij de presentatie van de halfjaarcijfers vorige week dat de Duitse transport-en pakketgroep een ‘opportunistische aanpak op het gebied van overnames in de expeditiesector nastreeft’.

JF Hillebrand Group is als logistiek dienstverlener actief in de distributie van bier, wijn en gedistilleerde dranken. Daarnaast legt het zich ook toe op het industriële bulktransport van niet als gevaarlijk geclassificeerd vloeistoffen. De logistieke groep, die wordt geleid door de Nederlander Cees van Gent, telt 2.700 medewerkers en is actief in negentig landen. De omzet in de laatste 12 maanden lag op 1,4 miljard euro. Het bedrijf verscheepte dit jaar zo’n 500.000 teu.

Hoge winstmarge

Volgens topman Frank Appel van DP DHL sluit JF Hillebrand  goed aan op het bestaande portfolio aan diensten van dochterbedrijf DHL Global Forwarding en wordt met de investering gemikt op expeditie-activiteiten met een hoge winstmarge.