Kerry pakt 280% meer winst uit lucht-en zeevracht

Expeditie

Voor Kerry Logistics blijft de kassa rinkelen door de sterk gestegen resultaten in de luchtvracht, de kernactiviteit, en de containervaart. In deze twee modaliteiten wist Kerry Logistics de winst maar liefst te verhogen met 280% naar 150 miljoen euro.

Over het geheel zag het expeditiebedrijf uit Hongkong de omzet over het eerste halfjaar met 68% stijgen naar bijna 4 miljard euro. De nettowinst nam met 81% toe naar 166,4 miljoen euro.

Belly-capaciteit

Kerry Logistics meldt in een toelichting dat de bedrijfsstrategie door de coronacrisis maand na maand wordt bijgesteld. Het wijst er daarbij op dat het in de luchtvrachtsector nog steeds hoofdzakelijk aangewezen is op vrachtvliegtuigen door het ontbreken van intercontinentale belly-capaciteit. Dat betekent dat er grote schommelingen zijn in de beschikbare capaciteit en tarieven.

Vertragingen in de containeroverslag in de Chinese havens en het grote tekort aan containers heeft verder gezorgd voor vertragingen en congestie in de containervaart. Nog steeds kampt het expeditiebedrijf met het wegwerken van achterstanden en zoekt het naar extra capaciteit nu veel afvaarten voor de VS en Europa zijn geannuleerd of vertraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kerry pakt 280% meer winst uit lucht-en zeevracht | NT

Kerry pakt 280% meer winst uit lucht-en zeevracht

Expeditie

Voor Kerry Logistics blijft de kassa rinkelen door de sterk gestegen resultaten in de luchtvracht, de kernactiviteit, en de containervaart. In deze twee modaliteiten wist Kerry Logistics de winst maar liefst te verhogen met 280% naar 150 miljoen euro.

Over het geheel zag het expeditiebedrijf uit Hongkong de omzet over het eerste halfjaar met 68% stijgen naar bijna 4 miljard euro. De nettowinst nam met 81% toe naar 166,4 miljoen euro.

Belly-capaciteit

Kerry Logistics meldt in een toelichting dat de bedrijfsstrategie door de coronacrisis maand na maand wordt bijgesteld. Het wijst er daarbij op dat het in de luchtvrachtsector nog steeds hoofdzakelijk aangewezen is op vrachtvliegtuigen door het ontbreken van intercontinentale belly-capaciteit. Dat betekent dat er grote schommelingen zijn in de beschikbare capaciteit en tarieven.

Vertragingen in de containeroverslag in de Chinese havens en het grote tekort aan containers heeft verder gezorgd voor vertragingen en congestie in de containervaart. Nog steeds kampt het expeditiebedrijf met het wegwerken van achterstanden en zoekt het naar extra capaciteit nu veel afvaarten voor de VS en Europa zijn geannuleerd of vertraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement