Seko koopt Franse expediteur Bansard International

Expeditie

Het Amerikaanse Seko Logistics heeft de Franse branchegenoot Bansard International overgenomen voor een onbekend bedrag. Het is voor het bedrijf uit de VS de grootste acquisitie tot nu toe.

Bansard is met een omzet van 210 miljoen euro een van de middelgrote nationale expediteurs van Frankrijk met 55 kantoren in 17 landen. Ofschoon de koopsom niet is gepubliceerd gaan analisten ervan uit dat de Amerikanen rond de 200 miljoen euro hebben neergeteld voor het bedrijf.

Bansard International legt zich vooral toe op het transport van retail/fashion, electronics, aerospace, e-commerce en pharma en telt zo’n 600 medewerkers. Het kwam twee jaar geleden in het nieuws toen plannen uitlekten om de Iers-Belgische luchtvaartgroep ASL Group over te nemen.

Via Bansard versterkt Seko vooral de marktpositie in Europa, waar het momenteel alleen over een sterk netwerk beschikt in het Verenigde Koninkrijk, Nederland, Denemarken en Ierland.

Meer overnames

Seko is, sinds investeerder Ridgemont Equity Partners eind vorig jaar het bedrijf grotendeels overnam, bezig met strategische overnames. Zo werd begin van dit jaar het Amerikaanse Air-City (e-commerce) gekocht voor een onbekend bedrag. Analisten verwachten meer acquisities de komende tijd van Seko.

Seko koopt Franse expediteur Bansard International | NT

Seko koopt Franse expediteur Bansard International

Expeditie

Het Amerikaanse Seko Logistics heeft de Franse branchegenoot Bansard International overgenomen voor een onbekend bedrag. Het is voor het bedrijf uit de VS de grootste acquisitie tot nu toe.

Bansard is met een omzet van 210 miljoen euro een van de middelgrote nationale expediteurs van Frankrijk met 55 kantoren in 17 landen. Ofschoon de koopsom niet is gepubliceerd gaan analisten ervan uit dat de Amerikanen rond de 200 miljoen euro hebben neergeteld voor het bedrijf.

Bansard International legt zich vooral toe op het transport van retail/fashion, electronics, aerospace, e-commerce en pharma en telt zo’n 600 medewerkers. Het kwam twee jaar geleden in het nieuws toen plannen uitlekten om de Iers-Belgische luchtvaartgroep ASL Group over te nemen.

Via Bansard versterkt Seko vooral de marktpositie in Europa, waar het momenteel alleen over een sterk netwerk beschikt in het Verenigde Koninkrijk, Nederland, Denemarken en Ierland.

Meer overnames

Seko is, sinds investeerder Ridgemont Equity Partners eind vorig jaar het bedrijf grotendeels overnam, bezig met strategische overnames. Zo werd begin van dit jaar het Amerikaanse Air-City (e-commerce) gekocht voor een onbekend bedrag. Analisten verwachten meer acquisities de komende tijd van Seko.