Bansard is met een omzet van 210 miljoen euro een van de middelgrote nationale expediteurs van Frankrijk met 55 kantoren in 17 landen. Ofschoon de koopsom niet is gepubliceerd gaan analisten ervan uit dat de Amerikanen rond de 200 miljoen euro hebben neergeteld voor het bedrijf.

Bansard International legt zich vooral toe op het transport van retail/fashion, electronics, aerospace, e-commerce en pharma en telt zo’n 600 medewerkers. Het kwam twee jaar geleden in het nieuws toen plannen uitlekten om de Iers-Belgische luchtvaartgroep ASL Group over te nemen.

Via Bansard versterkt Seko vooral de marktpositie in Europa, waar het momenteel alleen over een sterk netwerk beschikt in het Verenigde Koninkrijk, Nederland, Denemarken en Ierland.

Meer overnames

Seko is, sinds investeerder Ridgemont Equity Partners eind vorig jaar het bedrijf grotendeels overnam, bezig met strategische overnames. Zo werd begin van dit jaar het Amerikaanse Air-City (e-commerce) gekocht voor een onbekend bedrag. Analisten verwachten meer acquisities de komende tijd van Seko.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement