TI: ‘Expeditiemarkt groeit tot niveau voor pandemie’

Groei voor luchtvracht

De waarde van de globale expeditiemarkt is in 2021 gestegen tot boven het niveau van voor de corona-epidemie. De groei is vooral te danken aan de heropleving van de handelsmarkt na het opheffen van wereldwijde coronamaatregelen, rapporteert onderzoeksbureau Transport Intelligence (TI).

FedEx_OXYGEN-CONCENTRATOR-SHIPMENT, luchtvracht

De expeditiemarkt groeide in 2021 met 11,2 procent, de grootste toename sinds 2011. De totale marktwaarde kwam daardoor op 269 miljard. Kuehne + Nagel en DSV voeren de markt aan, de bedrijven wisten vooral te groeien dankzij overnames.

De expediteurs van luchtvrachtverkeer zijn de drijvende krachten achter de groei. Door opstoppingen in de havens besluiten steeds meer bedrijven over te stappen op luchtvrachtverkeer. Voor de branche wordt een groei van 6,1 procent voorspeld in 2022.

Belemmering

Voor de hele expeditiemarkt wordt over 2022 een totale groei van 5,7 procent verwacht, aanzienlijk minder dus dan afgelopen jaar. De afname is vooral te wijten aan de situatie in Oekraïne, die de wereldwijde handel flink belemmert. Andere redenen zijn de beperkingen in China omtrent corona en inflatie.

De oorlog drukt ook zijn stempel op de groei over lange termijn. Tot 2026 wordt een gemiddelde jaarlijkse groei van 3,7 procent verwacht. Dat is een stuk minder dan vorig jaar de voorspelling was, toen werd gesproken over een jaarlijkse groei van meer dan vier procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

TI: ‘Expeditiemarkt groeit tot niveau voor pandemie’ | NT

TI: ‘Expeditiemarkt groeit tot niveau voor pandemie’

Groei voor luchtvracht

De waarde van de globale expeditiemarkt is in 2021 gestegen tot boven het niveau van voor de corona-epidemie. De groei is vooral te danken aan de heropleving van de handelsmarkt na het opheffen van wereldwijde coronamaatregelen, rapporteert onderzoeksbureau Transport Intelligence (TI).

FedEx_OXYGEN-CONCENTRATOR-SHIPMENT, luchtvracht

De expeditiemarkt groeide in 2021 met 11,2 procent, de grootste toename sinds 2011. De totale marktwaarde kwam daardoor op 269 miljard. Kuehne + Nagel en DSV voeren de markt aan, de bedrijven wisten vooral te groeien dankzij overnames.

De expediteurs van luchtvrachtverkeer zijn de drijvende krachten achter de groei. Door opstoppingen in de havens besluiten steeds meer bedrijven over te stappen op luchtvrachtverkeer. Voor de branche wordt een groei van 6,1 procent voorspeld in 2022.

Belemmering

Voor de hele expeditiemarkt wordt over 2022 een totale groei van 5,7 procent verwacht, aanzienlijk minder dus dan afgelopen jaar. De afname is vooral te wijten aan de situatie in Oekraïne, die de wereldwijde handel flink belemmert. Andere redenen zijn de beperkingen in China omtrent corona en inflatie.

De oorlog drukt ook zijn stempel op de groei over lange termijn. Tot 2026 wordt een gemiddelde jaarlijkse groei van 3,7 procent verwacht. Dat is een stuk minder dan vorig jaar de voorspelling was, toen werd gesproken over een jaarlijkse groei van meer dan vier procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement