APMT sluit windcontract met Nuon

Energie

APM Terminals heeft een tweejarig contract ter waarde van vijf miljoen euro getekend met Nuon Energy voor de levering van windenergie.

Daarmee zullen de acht kadekranen en het overige materieel van de nieuwe terminal op Maasvlakte 2 worden aangedreven.

De ingangsdatum is 1 januari. APMTR2 verwacht overigens nog voor het eind van dit jaar het eerste schip op commerciële basis af te handelen. De landzijdige afhandeling van treinen en vrachtwagens is zeer recentelijk al begonnen.

APM Terminals Maasvlakte II, zoals de terminal officieel heet, wordt de eerste volledig elektrisch aangedreven terminal in het netwerk van de Deense terminalgigant. Met de windelektriciteit zullen onder meer ook de 37 batterij-aangedreven lift-automatic guided vehicles (lift-agv’s) worden aangedreven.

APMT heeft verder een leasecontract afgesloten met Nissan voor 35 elektrische personeelsbusjes van het type 35 e-NV200. Daaronder zijn zestien Evalia-busjes, die vooral ingezet zullen worden voor het vervoer van ferry operators en negentien tweezitters voor onder meer de technische dienst en de reeferafdeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

APMT sluit windcontract met Nuon | NT

APMT sluit windcontract met Nuon

Energie

APM Terminals heeft een tweejarig contract ter waarde van vijf miljoen euro getekend met Nuon Energy voor de levering van windenergie.

Daarmee zullen de acht kadekranen en het overige materieel van de nieuwe terminal op Maasvlakte 2 worden aangedreven.

De ingangsdatum is 1 januari. APMTR2 verwacht overigens nog voor het eind van dit jaar het eerste schip op commerciële basis af te handelen. De landzijdige afhandeling van treinen en vrachtwagens is zeer recentelijk al begonnen.

APM Terminals Maasvlakte II, zoals de terminal officieel heet, wordt de eerste volledig elektrisch aangedreven terminal in het netwerk van de Deense terminalgigant. Met de windelektriciteit zullen onder meer ook de 37 batterij-aangedreven lift-automatic guided vehicles (lift-agv’s) worden aangedreven.

APMT heeft verder een leasecontract afgesloten met Nissan voor 35 elektrische personeelsbusjes van het type 35 e-NV200. Daaronder zijn zestien Evalia-busjes, die vooral ingezet zullen worden voor het vervoer van ferry operators en negentien tweezitters voor onder meer de technische dienst en de reeferafdeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement