‘Wij willen met onze werkgevers en het Havenbedrijf samenwerken om een oplossing te vinden voor de problemen die de havenarbeiders staan te wachten zoals banenverlies en overcapaciteit, maar management heeft geen interesse om met ons te praten. Een ander punt is het afsluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst voor arbeiders op de RWG terminal om zo een level playing field in de industrie te creëren. Daarom organiseren wij dit protest.’

Het zijn niet alleen Nederlandse havenarbeiders die protesteren, op de redactie van Nieuwsblad Transport komen ook geluiden binnen dat Belgische en Duitse havenarbeiders zich bij de stoet hebben gevoegd. Bij het protest is ‘volop politie en ME (mobiele eenheid, red.) aanwezig’, zegt een aanwezige havenwerker. Er wordt vuurwerk afgestoken, maar naar verluidt verloopt de actie verder rustig.

Door de protestactie is het verkeer rond de Erasmusbrug gestremd. In het begin van de middag werd de sfeer op momenten wat grimmiger en stonden ME en havenarbeiders oog in oog met elkaar voor de ingang van het Nieuwe Luxor theater.


U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement