Massaal protest havenarbeiders wegens banenverlies door Maasvlakte 2

Protest

Een grote stoet van havenarbeiders marcheert door het centrum van Rotterdam richting het Nieuwe Luxor theater op de Wilhelminapier waar vandaag de Dag van de Haven plaatsvindt.

‘Bij de besluitvorming over uitbreiding van de haven hebben noch de gemeente noch het Havenbedrijf Rotterdam rekening gehouden met de impact van deze uitbreiding op de werkgelegenheid’, schrijft Niek Stam van FNV Havens in een persbericht.

‘Wij willen met onze werkgevers en het Havenbedrijf samenwerken om een oplossing te vinden voor de problemen die de havenarbeiders staan te wachten zoals banenverlies en overcapaciteit, maar management heeft geen interesse om met ons te praten. Een ander punt is het afsluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst voor arbeiders op de RWG terminal om zo een level playing field in de industrie te creëren. Daarom organiseren wij dit protest.’

Het zijn niet alleen Nederlandse havenarbeiders die protesteren, op de redactie van Nieuwsblad Transport komen ook geluiden binnen dat Belgische en Duitse havenarbeiders zich bij de stoet hebben gevoegd. Bij het protest is ‘volop politie en ME (mobiele eenheid, red.) aanwezig’, zegt een aanwezige havenwerker. Er wordt vuurwerk afgestoken, maar naar verluidt verloopt de actie verder rustig.

Door de protestactie is het verkeer rond de Erasmusbrug gestremd. In het begin van de middag werd de sfeer op momenten wat grimmiger en stonden ME en havenarbeiders oog in oog met elkaar voor de ingang van het Nieuwe Luxor theater.


U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Richard. Havenwerkers zijn absoluut geen schorremorrie. Ze vechten voor het behoud van hun baan en tegen oneerlijke concurrentie. Er is niets vernield, ja ze hebben vuurwerk afgestoken. So what. 31 december gaat er iets meer vuurwerk de lucht in en dat omdat het nieuwjaar is. Nu was het om Rotterdam wakker te schudden. Eventjes doordenken misschien en niet zo snel je oordeel vellen. Havenwerkers zitten niet op leugens te wachten.

Geplaatst door: Jolanda de Wolf op

Richard je kan wel zien dat je weer praat over dingen waar je geen verstand van heb

Geplaatst door: blom op

Kijk wat het wanbeleid van het Rotterdams Havenbedrijf teweeg brengt. Bedrijven die gaan concurreren over de ruggen van mensen is precies wat dit land niet nodig heeft. Het was nieuwe containerterminals alleen toegestaan zich te vestigen op Maasvlakte 2 als ze nieuwe klanten aan zouden trekken. Helaas trekken deze nieuwe terminals alleen maar klanten weg bij de bestaande terminals met banenverlies en onzekerheid als gevolg.
Niet zo gek dat daar tegen geprotesteerd wordt lijkt me.

Geplaatst door: Jan K op

Wat een schorriemorrie. Het lijken wel hooligans!!

Geplaatst door: Richard op
Massaal protest havenarbeiders wegens banenverlies door Maasvlakte 2 | NT

Massaal protest havenarbeiders wegens banenverlies door Maasvlakte 2

Protest

Een grote stoet van havenarbeiders marcheert door het centrum van Rotterdam richting het Nieuwe Luxor theater op de Wilhelminapier waar vandaag de Dag van de Haven plaatsvindt.

‘Bij de besluitvorming over uitbreiding van de haven hebben noch de gemeente noch het Havenbedrijf Rotterdam rekening gehouden met de impact van deze uitbreiding op de werkgelegenheid’, schrijft Niek Stam van FNV Havens in een persbericht.

‘Wij willen met onze werkgevers en het Havenbedrijf samenwerken om een oplossing te vinden voor de problemen die de havenarbeiders staan te wachten zoals banenverlies en overcapaciteit, maar management heeft geen interesse om met ons te praten. Een ander punt is het afsluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst voor arbeiders op de RWG terminal om zo een level playing field in de industrie te creëren. Daarom organiseren wij dit protest.’

Het zijn niet alleen Nederlandse havenarbeiders die protesteren, op de redactie van Nieuwsblad Transport komen ook geluiden binnen dat Belgische en Duitse havenarbeiders zich bij de stoet hebben gevoegd. Bij het protest is ‘volop politie en ME (mobiele eenheid, red.) aanwezig’, zegt een aanwezige havenwerker. Er wordt vuurwerk afgestoken, maar naar verluidt verloopt de actie verder rustig.

Door de protestactie is het verkeer rond de Erasmusbrug gestremd. In het begin van de middag werd de sfeer op momenten wat grimmiger en stonden ME en havenarbeiders oog in oog met elkaar voor de ingang van het Nieuwe Luxor theater.


U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Richard. Havenwerkers zijn absoluut geen schorremorrie. Ze vechten voor het behoud van hun baan en tegen oneerlijke concurrentie. Er is niets vernield, ja ze hebben vuurwerk afgestoken. So what. 31 december gaat er iets meer vuurwerk de lucht in en dat omdat het nieuwjaar is. Nu was het om Rotterdam wakker te schudden. Eventjes doordenken misschien en niet zo snel je oordeel vellen. Havenwerkers zitten niet op leugens te wachten.

Geplaatst door: Jolanda de Wolf op

Richard je kan wel zien dat je weer praat over dingen waar je geen verstand van heb

Geplaatst door: blom op

Kijk wat het wanbeleid van het Rotterdams Havenbedrijf teweeg brengt. Bedrijven die gaan concurreren over de ruggen van mensen is precies wat dit land niet nodig heeft. Het was nieuwe containerterminals alleen toegestaan zich te vestigen op Maasvlakte 2 als ze nieuwe klanten aan zouden trekken. Helaas trekken deze nieuwe terminals alleen maar klanten weg bij de bestaande terminals met banenverlies en onzekerheid als gevolg.
Niet zo gek dat daar tegen geprotesteerd wordt lijkt me.

Geplaatst door: Jan K op

Wat een schorriemorrie. Het lijken wel hooligans!!

Geplaatst door: Richard op