Een 27-jarige Amsterdammer is aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte de vondst, die woensdagavond al was, maandag bekend.

Het grootste deel van de drugs lag in een busje waarmee de Amsterdammer onderweg was vanuit de haven van Den Helder. Het spul zat verpakt in sporttassen, die weer waren omwikkeld met folie. De lading was vochtig. Dezelfde avond vond de bemanning van een boot die in de haven van Den Helder lag, een sporttas met daarin pakketten met cocaïne in het water.

Onderzocht wordt of de twee zaken met elkaar te maken hebben. In december werden op het strand bij Egmond aan Zee ook sportassen met cocaïne aangetroffen. Maar dat staat hier los van, aldus een woordvoerster van het OM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement