Het Havenbedrijf heeft de afgelopen jaren zo’n vijf miljoen geïnvesteerd in de loods, waar RDM vroeger de duikboten van de Zwaardvis-klasse bouwde. Het eerste deel is vorig jaar al in gebruik genomen door Ampelmann, een innovatief bedrijf dat overstapplatforms ontwikkelt en aan offshore-bedrijven verhuurt.

Het andere deel wordt in gebruik genomen als evenementenhal voor zakelijke en culturele festivals ‘met een rauw en industrieel karakter’, aldus het Havenbedrijf. Dat bestaat uit de Midden- en Oosthal met een gezamenlijke oppervlakte van 4.600 vierkante meter, voldoende voor 1.500 mensen.

De havenbeheerder heeft de afgelopen jaren in totaal zo’n honderd miljoen gestoken in een grondige renovatie van het enorme RDM-complex aan de Waalhaven. Volgens Allard Castelein past de Onderzeebootloods ‘in het streven om innovatie aan te jagen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement