Dit melden FNV Havens en CNV Vakmensen in een pamflet dat onder de leden is verspreid. Ze omschrijven de ontmoeting als ‘misschien wel het belangrijkste overleg voor de komende jaren’. Na het klappen van de onderhandelingen, de staking van vorige week en de bemiddeling door topman Allard Castelein moet er nu akkoord uitrollen dat ontslagen in de sector de komende jaren voorkomt en voor arbeidsrust zorgt.

Als het overleg niet tot het door de bonden gewenste resultaat leidt, ‘beginnen we weer gewoon van voren af aan’, zeggen ze in het vanmorgen verstuurde pamflet. Daarin zeggen ze verder dat het eindbod dat de bedrijven op 11 december neerlegden van tafel is en herhalen ze dat een oplossing voor de werknemers van het noodlijdende uitzendbureau RPS een conditio sine qua non is.

Vind hier alle artikelen over de arbeidsonrust in Rotterdam.