‘Containerakkoord in de komende vier weken’

Sociaal Akkoord

Topman Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam, verwacht dat een overkoepelend akkoord over arbeidsvoorwaarden in de containersector ‘ergens in de komende vier weken’ wordt gesloten.

In de marge van een bijeenkomst met 180 Duitse ondernemers die gisteren in Rotterdam door het Havenbedrijf werden ontvangen, sprak Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf, met de pers. Hij gaf aan het als zijn belangrijkste opgave te zien de operaties op Maasvlakte 2 tot een succes te maken. ‘We zitten midden in een veranderingsproces, op vele gebieden. Je ziet het terug in de discussie over fossiele brandstoffen, je ziet het in de overcapaciteit in de containersector en je ziet het terug als het gaat om bijvoorbeeld sociale issues en arbeidsvoorwaarden.’

Na vragen over de voorgang van het overleg tussen bonden, werkgevers en het Havenbedrijf over een sociaal akkoord in de containersector gaf Castelein aan, dat na meer verhitte discussies aan het begin van dit jaar, nu naar zijn indruk sprake is van een constructieve dialoog. Partijen zouden naar een akkoord toe groeien. ‘Het is voor ons een heel belangrijke kwestie, ik ben er bijna dagelijks mee bezig.’

Castelein herkent op dit moment bij alle partijen een ‘positieve mindset’. De topman gaf aan dat de vakbonden het van belang te vinden ook de situatie rond de verwachte stopzetting van de activiteiten van Rotterdam Port Services (RPS) bij het overkoepelende akkoord te betrekken, om zo tot een algemene overeenkomst te komen.

‘Samen met de bonden, de werkgevers, onze klanten werkt het Havenbedrijf intensief aan beide dossiers.’ Castelein verwacht dat de partijen ‘ergens in de komende vier weken’ tot een akkoord komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Containerakkoord in de komende vier weken’ | NT

‘Containerakkoord in de komende vier weken’

Sociaal Akkoord

Topman Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam, verwacht dat een overkoepelend akkoord over arbeidsvoorwaarden in de containersector ‘ergens in de komende vier weken’ wordt gesloten.

In de marge van een bijeenkomst met 180 Duitse ondernemers die gisteren in Rotterdam door het Havenbedrijf werden ontvangen, sprak Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf, met de pers. Hij gaf aan het als zijn belangrijkste opgave te zien de operaties op Maasvlakte 2 tot een succes te maken. ‘We zitten midden in een veranderingsproces, op vele gebieden. Je ziet het terug in de discussie over fossiele brandstoffen, je ziet het in de overcapaciteit in de containersector en je ziet het terug als het gaat om bijvoorbeeld sociale issues en arbeidsvoorwaarden.’

Na vragen over de voorgang van het overleg tussen bonden, werkgevers en het Havenbedrijf over een sociaal akkoord in de containersector gaf Castelein aan, dat na meer verhitte discussies aan het begin van dit jaar, nu naar zijn indruk sprake is van een constructieve dialoog. Partijen zouden naar een akkoord toe groeien. ‘Het is voor ons een heel belangrijke kwestie, ik ben er bijna dagelijks mee bezig.’

Castelein herkent op dit moment bij alle partijen een ‘positieve mindset’. De topman gaf aan dat de vakbonden het van belang te vinden ook de situatie rond de verwachte stopzetting van de activiteiten van Rotterdam Port Services (RPS) bij het overkoepelende akkoord te betrekken, om zo tot een algemene overeenkomst te komen.

‘Samen met de bonden, de werkgevers, onze klanten werkt het Havenbedrijf intensief aan beide dossiers.’ Castelein verwacht dat de partijen ‘ergens in de komende vier weken’ tot een akkoord komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement