Hij was op zijn werk vanachter zijn computer bezig met een container waarin 363 kilo cocaïne bleek te zitten, toen een arrestatieteam binnenviel.

De 43-jarige man uit Rozenburg wordt ervan verdacht containers zo te hebben geplaatst dat smokkelaars van drugs er makkelijk bij konden komen. De inval was woensdagavond.

De arrestatie volgde op een maandenlang onderzoek, nadat op de terminal een opengeknipte container was gevonden. Het vermoeden rees dat daar drugs in hadden gezeten en dat iemand van het bedrijf de laadkist voor de ‘uithalers’ gunstig had neergezet. Het onderzoek leidde naar de verdachte.

In de woning van de Rozenburger zijn geld en spullen in beslag genomen. Gekeken wordt of er ook andere verdachten zijn.

Volgens de politie waren collega’s van de man behoorlijk geschrokken van de arrestatie. De havenwerker is voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De verdachte blijft veertien dagen langer vastzitten, laat het Openbaar Ministerie weten.