Haven van Gent stevent af op jaarrecord

Overslag

Net als vorig jaar bereikt de haven van Gent over de eerste negen maanden haar hoogste peil ooit in goederenoverslag.

Dit dankt ze ook nu vooral aan de zeevaart, al overstijgt ook de binnenvaart het niveau van 2016. Vermoedelijk zal Gent 2017 net als 2016 afsluiten met een nieuw jaarrecord. Wellicht zal het zelfs al eind november zover zijn.

De overslag via zeevaart bereikte in de periode januari-september een totaal van 24,4 miljoen ton (+13,4%), terwijl de binnenvaart afklokte op 17,1 miljoen ton (+3,4%). Het totale goederenverkeer komt uit op een stijging met 9%.

In vergelijking met het derde kwartaal van 2016 ging de totale overslag de voorbije drie maanden met 5% vooruit, gelijkmatig verdeeld over zee- en binnenvaart. Voor de zeevaart (7,8 miljoen ton) is dit het beste derde kwartaal ooit. Een belangrijke trekker van deze groei is het vierde ro/ro-schip dat de Deense rederij DFDS inzette tussen Gent en het Zweedse Göteborg. Ook de overslag van steenkool en meststoffen ging vooruit, maar het transport van staalplaten verminderde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Haven van Gent stevent af op jaarrecord | NT

Haven van Gent stevent af op jaarrecord

Overslag

Net als vorig jaar bereikt de haven van Gent over de eerste negen maanden haar hoogste peil ooit in goederenoverslag.

Dit dankt ze ook nu vooral aan de zeevaart, al overstijgt ook de binnenvaart het niveau van 2016. Vermoedelijk zal Gent 2017 net als 2016 afsluiten met een nieuw jaarrecord. Wellicht zal het zelfs al eind november zover zijn.

De overslag via zeevaart bereikte in de periode januari-september een totaal van 24,4 miljoen ton (+13,4%), terwijl de binnenvaart afklokte op 17,1 miljoen ton (+3,4%). Het totale goederenverkeer komt uit op een stijging met 9%.

In vergelijking met het derde kwartaal van 2016 ging de totale overslag de voorbije drie maanden met 5% vooruit, gelijkmatig verdeeld over zee- en binnenvaart. Voor de zeevaart (7,8 miljoen ton) is dit het beste derde kwartaal ooit. Een belangrijke trekker van deze groei is het vierde ro/ro-schip dat de Deense rederij DFDS inzette tussen Gent en het Zweedse Göteborg. Ook de overslag van steenkool en meststoffen ging vooruit, maar het transport van staalplaten verminderde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement