De storing begon dinsdagmiddag en kon pas in de nacht worden verholpen.

ECT heeft volgens de zegsman ‘geen enkele indicatie’ dat sprake zou zijn van een cyberaanval. Een ander groot overslagbedrijf in de Rotterdamse haven, APM, werd vorige zomer getroffen door zo’n digitale aanval. Systemen werden digitaal ‘gegijzeld’. Computers werden vergrendeld en de daders eisten losgeld. Het duurde dagen voordat het dochterbedrijf van het Deense Maersk de problemen te boven was.

Bij ECT op de Maasvlakte worden dagelijks duizenden containers overgeslagen. ‘Dit is gelukkig niet een van de drukste dagen’, zei de woordvoerder van het bedrijf, die liet weten dat geprobeerd wordt het werk in de nacht en woensdag in te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement