4% groei voor ECT-moederbedrijf Hutchison Ports

havens

Hutchison Ports verwerkte vorig jaar 4% meer containers dan het jaar ervoor. Tevens werd bekend dat oprichter en huidig topman Li Ka-shing binnenkort het stokje overdraagt.

In totaal werd vorig jaar 84,7 miljoen teu verwerkt. Dat is 4% meer dan een jaar eerder. Mede daardoor ging ook de omzet omhoog bij het moederbedrijf van ECT. De omzet groeide vorig jaar naar 34,1 miljard Hong Kong Dollar (3,53 miljard euro tegen huidige wisselkoers). Dat was het jaar ervoor nog 32,1 miljard.

De toename komt voor een aanzienlijk deel op het conto van havenactiviteiten in China, Barcelona, Pakistan, Panama en thuisbasis Hong Kong. Daar stonden minder goede resultaten tegenover in Jakarta en het Maleisische Port Kiang.

In de financiële resultaten maakt Hutchison Ports kort melding van de activiteiten in Rotterdam. ‘De verbetering in het Europa-onderdeel gedurende het jaar was vooral toe te schrijven aan de bijdragen van havens in de VK en Barcelona, terwijl ECT Rotterdam de lagere opbrengsten jaar op jaar deels compenseerde door kostenbeperkende maatregelen.’

Voor het komend jaar verwacht het bedrijf een gematigde groei. Door te snijden in de kosten en strategische partnerschappen met klanten te versterken, wil Hutchison dit jaar onder de streep zoveel mogelijk overhouden van de verwachte vrachttoename.

Tegelijkertijd maakte Li Ka-sheng bekend dat hij zijn functie als topman binnenkort neerlegt. Hij richtte het bedrijf in 1950 op en heeft Victor Li aangewezen als opvolger.

4% groei voor ECT-moederbedrijf Hutchison Ports | NT

4% groei voor ECT-moederbedrijf Hutchison Ports

havens

Hutchison Ports verwerkte vorig jaar 4% meer containers dan het jaar ervoor. Tevens werd bekend dat oprichter en huidig topman Li Ka-shing binnenkort het stokje overdraagt.

In totaal werd vorig jaar 84,7 miljoen teu verwerkt. Dat is 4% meer dan een jaar eerder. Mede daardoor ging ook de omzet omhoog bij het moederbedrijf van ECT. De omzet groeide vorig jaar naar 34,1 miljard Hong Kong Dollar (3,53 miljard euro tegen huidige wisselkoers). Dat was het jaar ervoor nog 32,1 miljard.

De toename komt voor een aanzienlijk deel op het conto van havenactiviteiten in China, Barcelona, Pakistan, Panama en thuisbasis Hong Kong. Daar stonden minder goede resultaten tegenover in Jakarta en het Maleisische Port Kiang.

In de financiële resultaten maakt Hutchison Ports kort melding van de activiteiten in Rotterdam. ‘De verbetering in het Europa-onderdeel gedurende het jaar was vooral toe te schrijven aan de bijdragen van havens in de VK en Barcelona, terwijl ECT Rotterdam de lagere opbrengsten jaar op jaar deels compenseerde door kostenbeperkende maatregelen.’

Voor het komend jaar verwacht het bedrijf een gematigde groei. Door te snijden in de kosten en strategische partnerschappen met klanten te versterken, wil Hutchison dit jaar onder de streep zoveel mogelijk overhouden van de verwachte vrachttoename.

Tegelijkertijd maakte Li Ka-sheng bekend dat hij zijn functie als topman binnenkort neerlegt. Hij richtte het bedrijf in 1950 op en heeft Victor Li aangewezen als opvolger.