De ‘Santos Express’ (10.500 teu) kwam afgelopen zondag in aanvaring met drie ferries in de haven van Santos, terwijl het op weg was naar de DP World terminal aldaar. Alle betrokken personen bleven ongedeerd, maar veerdienst-operator Dersa meldt op zijn website dat het bedrijf tijdelijk met minder capaciteit moet werken en roept klanten op om piektijden te vermijden.

Volgens berichtgeving zou één van de ferries flinke schade hebben opgelopen. Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend. De ‘Santos Express’ had twee loodsen aan boord toen het uit de vaargeul liep en vlak langs de ferryterminal vaarde. Het is de tweede keer dit jaar dat een schip van Hapag-Lloyd betrokken is bij een aanvaring in een haven en de tweede maal dat hiervan beelden verschijnen op internet.

Eerder incident

In maart schampte de 8.000 teu grote ‘Tolten’ de 6.350 teu grote ‘Hamburg Bay’ in de haven van Karachi voor de kade van South Asia Pakistan Terminal. Beide schepen liepen toen schade op en er kwamen containers in het water terecht.