Oorzaak hiervan is dat de betreffende rechtbank in Den Bosch een Europese uitspraak wil afwachten omtrent regels voor de uitstoot van koolstofdioxide. De huidige regels voldoen wellicht niet, omdat de Europese rechtbank hierover binnenkort uitspraak doet. Dit verdict wil de Nederlandse rechter eerst afwachten, alvorens zich uit te spreken over de bezwaren van natuurverenigingen.

Daarmee wordt de komst van de terminal verder vertraagd. Al jaren is het bedrijf Markiezaat Container Terminal BV (MCT) in gesprek met de gemeente. Het bedrijf exploiteert al een terminal in de Brabantse stad. Daar wordt jaarlijks ongeveer 65.000 teu overgeslagen, maar MCT wil uitbreiden. Daarnaast klagen omwonenden over geluidsoverlast. Een grotere terminal op een nieuwe locatie moet beide problemen oplossen.

Eind vorig jaar bereikte MCT een akkoord met de plaatselijke overheid. Daarmee was de komst van de nieuwe terminal een fikse stap dichterbij gekomen. Deze moet komen ten zuiden van de Burgemeester Peterssluis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement