Antwerpen: miljoen teu in mei

containeroverslag

Antwerpen heeft in mei voor het eerst de grens van een miljoen teu aan overgeslagen containers in een kalendermaand overschreden.

Havenbedrijf Antwerpen maakt normaalgesproken geen maandcijfers bekend, maar grijpt deze mijlpaal aan om weer te hameren op de gewenste uitbreiding van de containercapaciteit. Als de Vlaamse overheid niet instemt met de bouw van het Saeftinghedok, of een van de andere uitbreidingsopties, krijgt de haven op afzienbare tijd te maken met een capaciteitsprobleem, luidt de boodschap van topman Jacques Vandermeiren en havenschepen Marc Van Peel.

Het Havenbedrijf meldt dat de overslag in mei met 9,6% groeide, een streepje meer dan het gemiddelde van 9,5% in het eerste kwartaal. Vorige week kwam de Nationale Bank met cijfers, waaruit bleek dat een op de zestien Belgische arbeidsplaatsen te relateren valt aan de de haven van Antwerpen. Volgens die cijfers is de haven, direct en indirect, goed voor ruim twintig miljard euro toegevoegde waarde per jaar en 143.000 banen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Antwerpen: miljoen teu in mei | NT

Antwerpen: miljoen teu in mei

containeroverslag

Antwerpen heeft in mei voor het eerst de grens van een miljoen teu aan overgeslagen containers in een kalendermaand overschreden.

Havenbedrijf Antwerpen maakt normaalgesproken geen maandcijfers bekend, maar grijpt deze mijlpaal aan om weer te hameren op de gewenste uitbreiding van de containercapaciteit. Als de Vlaamse overheid niet instemt met de bouw van het Saeftinghedok, of een van de andere uitbreidingsopties, krijgt de haven op afzienbare tijd te maken met een capaciteitsprobleem, luidt de boodschap van topman Jacques Vandermeiren en havenschepen Marc Van Peel.

Het Havenbedrijf meldt dat de overslag in mei met 9,6% groeide, een streepje meer dan het gemiddelde van 9,5% in het eerste kwartaal. Vorige week kwam de Nationale Bank met cijfers, waaruit bleek dat een op de zestien Belgische arbeidsplaatsen te relateren valt aan de de haven van Antwerpen. Volgens die cijfers is de haven, direct en indirect, goed voor ruim twintig miljard euro toegevoegde waarde per jaar en 143.000 banen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement