De vestiging is opgezet in samenwerking met de Zeehaven IJmuiden, de exploitant van de haven aan de monding van het Noordzeekanaal, en de aanwezige visserijbedrijven, stelt de directie van Ter Haak in een persbericht.

Volgens het Amsterdamse bedrijf heeft de Deense rederij Maersk per direct 200 reefers voor twee visserijbedrijven ‘exclusief’ in IJmuiden geplaatst om te voldoen aan de grote vraag. Ter Haak verwacht uiteindelijk dat het depot een omvang van in totaal 600 reefers zal hebben.

Het grote voordeel van een depot in de haven van IJmuiden is onder meer dat aanzienlijk minder vrachtvervoer straks door het centrum van de havenstad behoeft te worden afgewikkeld, stelt de directie verder. Een andere dochterbedrijf van Ter haak, BCA International, zorgt voor de dagelijkse afvoer van de containers per binnenvaartschip naar de havens van Rotterdam en Antwerpen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement