Tanker lekt olie in haven Rotterdam

havens

In de Derde Petroleumhaven in het Botlek-gebied in Rotterdam heeft een bulktanker zaterdagmiddag olie gelekt, na tegen een steiger te zijn gebotst.

Hierdoor was een gat in de romp van het zeeschip Bow Jubail ontstaan, waaruit de olie wegstroomde. Milieudienst Rijnmond meldde dat ruim duizend kubieke meter stookolie is gelekt. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 15.00 uur meldde de veiligheidsregio Rijnmond dat de uitstroom van olie is gestopt. In de omgeving is een sterke olie geur te ruiken. Het schip wordt aangemeerd aan een andere steiger.

Het havenbedrijf en de brandweer zijn ter plekke en leggen drijvende schermen rond de olievlek om verdere verspreiding te voorkomen. Een speciaal bedrijf gaat de olie opruimen. De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend.

Tanker lekt olie in haven Rotterdam | NT

Tanker lekt olie in haven Rotterdam

havens

In de Derde Petroleumhaven in het Botlek-gebied in Rotterdam heeft een bulktanker zaterdagmiddag olie gelekt, na tegen een steiger te zijn gebotst.

Hierdoor was een gat in de romp van het zeeschip Bow Jubail ontstaan, waaruit de olie wegstroomde. Milieudienst Rijnmond meldde dat ruim duizend kubieke meter stookolie is gelekt. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 15.00 uur meldde de veiligheidsregio Rijnmond dat de uitstroom van olie is gestopt. In de omgeving is een sterke olie geur te ruiken. Het schip wordt aangemeerd aan een andere steiger.

Het havenbedrijf en de brandweer zijn ter plekke en leggen drijvende schermen rond de olievlek om verdere verspreiding te voorkomen. Een speciaal bedrijf gaat de olie opruimen. De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend.