Dit resulteert in een boekverlies van 100 miljoen dollar voor het Odfjell. Dat maakten beide bedrijven maandagochtend bekend. De deal moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten.

Koole wil door de aankoop zijn opslagcapaciteit flink uitbreiden en neemt 100% van de aandelen over. Die zijn nu nog in handen van Odfjell (51%) en investeringsmaatschappij Lindsay Goldberg (49%).

De opslagterminal van de Noren is geschikt voor olie- en chemische producten en was de afgelopen jaren veel in het nieuws. Het bedrijfsonderdeel werd in 2012 stilgelegd. Veiligheidsregels zouden zijn overtreden. Odfjell ontving hiervoor een boete van enkele miljoenen. De terminal is al geruime tijd weer in gebruik.

Het in Zaandam gevestigde Koole is actief in de opslag van natte bulk. Het bedrijf exploiteert meer dan twee miljoen kubieke meter opslagruimte op acht terminals in drie landen en heeft een aanvullende vloot van binnenvaartschepen en coasters.