RvS: krakers Amsterdams ADM-terrein moeten voor eind van dit jaar weg

Haven Amsterdam

De Raad van State (RvS) heeft vandaag in een hoger beroep geoordeeld dat de 200 bezetters van het ADM-terrein uiterlijk op Eerste Kerstdag het terrein in het Westelijk Havengebied van Amsterdam moeten hebben verlaten.

De hoogste bestuursrechter geeft de bewoners zes maanden de tijd om te vertrekken, omdat zij ‘enige tijd nodig hebben om zich elders te vestigen’.

De eigenaar van het ADM-terrein, Chidda Vastgoed, probeert de krakers al jaren tevergeefs van het haventerrein te krijgen. Het is onder meer de bedoeling dat de reparatiewerf van Damen Shipyards uit Amsterdam-Noord met onderaannemers naar het ADM terrein verhuist. Het terrein wordt al sinds 1997 bezet door de krakers.

In juni 2017 had het Gerechtshof al bepaald dat de krakers voor het eind van 2018 weg moesten. Er volgde een hoger beroep, maar ook daarin werd Chidda in het gelijk gesteld. Daarna werd de zaak doorgeschoven naar de Raad van State (RvS). In februari van dit jaar oordeelde de hoogste bestuursrechter dat de krakers voorlopig mochten blijven omdat Chidda B.V. nog geen omgevingsvergunning voor het terrein had.

De gemeente heeft eerder aangegeven te willen helpen bij de herlocatie van de krakers van het ADM-terrein. Daarvoor wordt gekeken naar het terrein van de voormalige waterzuivering in Amsterdam-Noord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

RvS: krakers Amsterdams ADM-terrein moeten voor eind van dit jaar weg | NT

RvS: krakers Amsterdams ADM-terrein moeten voor eind van dit jaar weg

Haven Amsterdam

De Raad van State (RvS) heeft vandaag in een hoger beroep geoordeeld dat de 200 bezetters van het ADM-terrein uiterlijk op Eerste Kerstdag het terrein in het Westelijk Havengebied van Amsterdam moeten hebben verlaten.

De hoogste bestuursrechter geeft de bewoners zes maanden de tijd om te vertrekken, omdat zij ‘enige tijd nodig hebben om zich elders te vestigen’.

De eigenaar van het ADM-terrein, Chidda Vastgoed, probeert de krakers al jaren tevergeefs van het haventerrein te krijgen. Het is onder meer de bedoeling dat de reparatiewerf van Damen Shipyards uit Amsterdam-Noord met onderaannemers naar het ADM terrein verhuist. Het terrein wordt al sinds 1997 bezet door de krakers.

In juni 2017 had het Gerechtshof al bepaald dat de krakers voor het eind van 2018 weg moesten. Er volgde een hoger beroep, maar ook daarin werd Chidda in het gelijk gesteld. Daarna werd de zaak doorgeschoven naar de Raad van State (RvS). In februari van dit jaar oordeelde de hoogste bestuursrechter dat de krakers voorlopig mochten blijven omdat Chidda B.V. nog geen omgevingsvergunning voor het terrein had.

De gemeente heeft eerder aangegeven te willen helpen bij de herlocatie van de krakers van het ADM-terrein. Daarvoor wordt gekeken naar het terrein van de voormalige waterzuivering in Amsterdam-Noord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement