Van Oord en Dredging diepen vaargeul naar Stettin uit

haven

Van Oord en en het Belgische Dredging International hebben een contract ter waarde van ruim 300 miljoen euro binnengehaald voor de modernisering van de vaargeul naar de Poolse haven Stettin.

Die is ruim zestig kilometer lang en moet met twee meter worden uitgediept tot 12,5 meter. Ook wordt de vaargeul verbreed. Het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor de aanleg van twee kunstmatige eilanden in de lagune van Stettin. Verder moeten er kademuren en taluds langs het kanaal versterkt worden en moeten kabels en navigatiehulpmiddelen verplaatst worden.

De werkzaamheden gaan nog voor het einde van het jaar eind van start en zullen naar verwachting 3,5 jaar in beslag nemen. Het gaat om een design- en buildcontract en wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Van Oord en Dredging diepen vaargeul naar Stettin uit | NT

Van Oord en Dredging diepen vaargeul naar Stettin uit

haven

Van Oord en en het Belgische Dredging International hebben een contract ter waarde van ruim 300 miljoen euro binnengehaald voor de modernisering van de vaargeul naar de Poolse haven Stettin.

Die is ruim zestig kilometer lang en moet met twee meter worden uitgediept tot 12,5 meter. Ook wordt de vaargeul verbreed. Het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor de aanleg van twee kunstmatige eilanden in de lagune van Stettin. Verder moeten er kademuren en taluds langs het kanaal versterkt worden en moeten kabels en navigatiehulpmiddelen verplaatst worden.

De werkzaamheden gaan nog voor het einde van het jaar eind van start en zullen naar verwachting 3,5 jaar in beslag nemen. Het gaat om een design- en buildcontract en wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement