De komst van het dc moet ervoor zorgen dat de online winkelketen de pakketten steeds meer in eigen regie bij de klanten in de regio aflevert. Volgen Duisport heeft Amazon gekozen voor de locatie vanwege de goede verbindingen met de A3 en de A40, waarbij het gehele Ruhrgebied tot aan de Nederlandse grens snel kan worden bediend. Of er ook plannen zijn om delen van Nederland vanuit Duisport te beleveren, is niet duidelijk.

Onderaannemers

Amazon Logistics stelt verder dat bij bezorging gebruik zal worden gemaakt van lokale onderaannemers. Al eerder heeft het bedrijf aangegeven door de opbouw van een eigen logistiek netwerk in de regio minder gebruik te zullen maken van de grote koeriers zoals DHL, UPS, DPD, GP en FedEx.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement