‘Hij heeft in acht jaar veel bereikt. Dit geeft het Havenbedrijf de kans om verder te vernieuwen’, licht Havenbedrijf-woordvoerder Leon Willems toe. ‘Het besluit is in goed onderling overleg genomen.’

Opvolger

Smits zal uiterlijk per 1 juni zijn werkzaamheden beëindigen. Havenbedrijf Rotterdam is de zoektocht naar een opvolger gestart. De benoeming geschiedt door de beide aandeelhouders.

Smits: ‘Naast het verder professionaliseren van de financiële functie heb ik mij de afgelopen zevenenhalf jaar gericht op digitalisering en innovatie in het bedrijf en in de haven. Het is een prachtige uitdaging om mede sturing te geven aan een bedrijf dat in het hart van de economie en maatschappij opereert. De organisatie is ingrijpend veranderd en klaar voor de toekomst. Het is nu goed een volgende stap te maken. Die zal ongetwijfeld weer op het vlak van finance, digitalisering, energietransitie en verandering liggen.’

Vennootschapsbelasting

Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam, over het vertrek van Smits: ‘Ik ben Paul dankbaar voor zijn langjarige inzet voor het Havenbedrijf en de Rotterdamse haven. De invoering van de vennootschapsbelasting voor het Havenbedrijf en de afstemming daarover met de Belastingdienst is een belangrijke mijlpaal geweest. Ook heeft Paul leiderschap getoond met het stimuleren van digitalisering en het innovatieklimaat in de Rotterdamse haven en hierin hebben we grote stappen gemaakt.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement