Diepstliggende schip ooit in North Sea Port verlaat de haven

Havens

North Sea Port heeft een nieuw diepgangrecord geboekt. Afgelopen vrijdag verliet de ‘Citius’ de haven van Vlissingen, onderdeel van North Sea Port. Het schip lag aan de kade van droge-bulkbehandelaar Ovet.

De ‘Citius’ meerde een week geleden aan de terminal van Ovet aan. Het schip stak bij aankomst 17,08 meter diep in het water. Het bulkschip vaart onder Engelse vlag en is 288 meter lang en 45 meter breed. Het schip loste 160.000 ton kolen.

Diepgang

De diepgang van het schip – 17,08 meter bij hoogtij – betekent een nieuw record voor Ovet en North Sea Port. Sinds begin dit jaar kunnen schepen met een grotere diepgang richting Vlissingen varen. North Sea Port, Ovet en het Nederlandse Rijk sloegen daarvoor de handen ineen.

De droge-bulkbehandelaar verwacht meer schepen van dit formaat en diepgang te ontvangen. Op dinsdag 4 oktober meerde reeds de ‘MV Aquataine’ aan Ovet aan. Met een diepgang van 16,70 meter was dit dus het vorige record.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Diepstliggende schip ooit in North Sea Port verlaat de haven | NT

Diepstliggende schip ooit in North Sea Port verlaat de haven

Havens

North Sea Port heeft een nieuw diepgangrecord geboekt. Afgelopen vrijdag verliet de ‘Citius’ de haven van Vlissingen, onderdeel van North Sea Port. Het schip lag aan de kade van droge-bulkbehandelaar Ovet.

De ‘Citius’ meerde een week geleden aan de terminal van Ovet aan. Het schip stak bij aankomst 17,08 meter diep in het water. Het bulkschip vaart onder Engelse vlag en is 288 meter lang en 45 meter breed. Het schip loste 160.000 ton kolen.

Diepgang

De diepgang van het schip – 17,08 meter bij hoogtij – betekent een nieuw record voor Ovet en North Sea Port. Sinds begin dit jaar kunnen schepen met een grotere diepgang richting Vlissingen varen. North Sea Port, Ovet en het Nederlandse Rijk sloegen daarvoor de handen ineen.

De droge-bulkbehandelaar verwacht meer schepen van dit formaat en diepgang te ontvangen. Op dinsdag 4 oktober meerde reeds de ‘MV Aquataine’ aan Ovet aan. Met een diepgang van 16,70 meter was dit dus het vorige record.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement