Schip met recordlading ijzer in Rotterdam

havens

In de haven van Rotterdam arriveert maandag een schip met een recordlading van 50.000 ton piekijzer. Dat is bijzonder omdat schepen normaal maar 30.000 tot 35.000 ton van dit ruwijzer vervoeren. Dat meldt het Havenbedrijf Rotterdam.

Carbones, de Oostenrijkse metaaldistributeur die de lading heeft samengesteld, zegt dat er heel wat organiseren, coördineren en plannen bij kwam kijken om zoveel ijzer aan boord te krijgen. Voor de onderneming betekent dit evenwel een fikse kostenbesparing.

ZHD Stevedores

Piekijzer is ijzer dat gegoten is in de vorm van ‘broodjes’ van circa tien centimeter lang en tien centimeter breed. Die broodjes wegen per stuk ongeveer tien tot twintig kilo. De lading komt uit Rio de Janeiro en is opgehaald door de MV Yuanping Sea.

Dit tweehonderd meter lange zeeschip vertrok op 3 oktober uit Brazilië. Stuwadoor ZHD Stevedores slaat het piekijzer op en over waarna het verder wordt gedistribueerd in Europa.

Schip met recordlading ijzer in Rotterdam | NT

Schip met recordlading ijzer in Rotterdam

havens

In de haven van Rotterdam arriveert maandag een schip met een recordlading van 50.000 ton piekijzer. Dat is bijzonder omdat schepen normaal maar 30.000 tot 35.000 ton van dit ruwijzer vervoeren. Dat meldt het Havenbedrijf Rotterdam.

Carbones, de Oostenrijkse metaaldistributeur die de lading heeft samengesteld, zegt dat er heel wat organiseren, coördineren en plannen bij kwam kijken om zoveel ijzer aan boord te krijgen. Voor de onderneming betekent dit evenwel een fikse kostenbesparing.

ZHD Stevedores

Piekijzer is ijzer dat gegoten is in de vorm van ‘broodjes’ van circa tien centimeter lang en tien centimeter breed. Die broodjes wegen per stuk ongeveer tien tot twintig kilo. De lading komt uit Rio de Janeiro en is opgehaald door de MV Yuanping Sea.

Dit tweehonderd meter lange zeeschip vertrok op 3 oktober uit Brazilië. Stuwadoor ZHD Stevedores slaat het piekijzer op en over waarna het verder wordt gedistribueerd in Europa.