DP World is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten en is wereldwijd actief, onder meer in Rotterdam en Antwerpen. In de eerste negen maanden van dit jaar zorgden vooral de terminals buiten het thuisland voor het mooie weer.

In het eigen land handelde het bedrijf in de eerste negen maanden 11,3 miljoen teu af, een daling van 2,1%. In alleen het derde kwartaal daalde de overslag in de Emiraten zelfs met 6,7%.

Rotterdam

Daar stond een groei tegenover in andere delen van de wereld. Zo boekte de regio ‘Europa, Midden-Oosten, Afrika’ een plus van 1,7% in de eerste negen maanden van dit jaar. Onder meer de activiteiten in Rotterdam gingen crescendo.

Hoewel de wereldwijde volumes in de eerste negen maanden stegen, was de toename minder groot dan vorig jaar. Dit kwam volgens topman Sultan Ahmes Bin Sulayem door een sterke prestatie vorig jaar en door de onzekere wereldhandel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement