Koole heeft na de overname van Odfjell Terminal Rotterdam (OTR) afgesproken om de cao’s van beide bedrijven te integreren, maar volgens de bonden is er in ‘zes ellenlange onderhandelingsrondes’ geen resultaat geboekt. De Koole-groep nam OTR twee maanden geleden over voor 155 miljoen dollar.

Acties

FNV en CNV hebben voor eind volgende week ledenvergaderingen uitgeschreven. Die krijgen mogelijk het karakter van zogenoemde driekwart vergaderingen. Als driekwart van de aanwezigen instemt met het voeren van acties, zullen de bonden een ultimatum stellen. Als Koole daar niet niet op ingaat, zijn werkonderbrekingen bij de zeven tankterminals onvermijdelijk, stellen ze.

Volgens FNV-bestuurder Ruud Wennekes komt Koole met voorstellen tot verslechtering van de arbeidsvoorwaarden, terwijl bij de overname is afgesproken dat de die minimaal gelijk zouden blijven. Volgens hem gaat het het onder meer om een lager startsalaris, minder geld voor de pensioenen, lagere overwerktoeslagen en bevriezing van salarissen: ‘Daar kunnen wij natuurlijk nooit mee akkoord gaan’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement