Havenwerkers en agenten samen op de barricades

Havens

Politiemensen en havenwerkers gaan volgende maand samen protesteren tegen de verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd. Op 13 december houden FNV Havens en de politiebonden een gezamenlijke actie in Rotterdam. Die gaat 66 minuten duren, een verwijzing naar de AOW-leeftijd die nu op 66 jaar ligt.

Politiemensen en havenwerkers hebben onder meer hun onregelmatige werktijden met elkaar gemeen. De vakbonden wijzen erop dat dit verband houdt met een kortere gemiddelde levensverwachting. De vakbonden vinden daarom dat werknemers die langdurig in ploegendiensten werken eerder met pensioen moeten kunnen. ‘Dat is niet meer dan redelijk en eerlijk’, vindt de woordvoerder van FNV Havens.

Ook voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP vindt dat de politiek het principe moet loslaten dat de AOW-leeftijd automatisch stijgt met de gemiddelde levensverwachting. ‘Deze mensen verdienen een mogelijkheid om te stoppen met werken op een moment dat hun gezondheid nog niet volledig gesloopt is door hun werk.’

Havenwerkers en agenten samen op de barricades | NT

Havenwerkers en agenten samen op de barricades

Havens

Politiemensen en havenwerkers gaan volgende maand samen protesteren tegen de verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd. Op 13 december houden FNV Havens en de politiebonden een gezamenlijke actie in Rotterdam. Die gaat 66 minuten duren, een verwijzing naar de AOW-leeftijd die nu op 66 jaar ligt.

Politiemensen en havenwerkers hebben onder meer hun onregelmatige werktijden met elkaar gemeen. De vakbonden wijzen erop dat dit verband houdt met een kortere gemiddelde levensverwachting. De vakbonden vinden daarom dat werknemers die langdurig in ploegendiensten werken eerder met pensioen moeten kunnen. ‘Dat is niet meer dan redelijk en eerlijk’, vindt de woordvoerder van FNV Havens.

Ook voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP vindt dat de politiek het principe moet loslaten dat de AOW-leeftijd automatisch stijgt met de gemiddelde levensverwachting. ‘Deze mensen verdienen een mogelijkheid om te stoppen met werken op een moment dat hun gezondheid nog niet volledig gesloopt is door hun werk.’