Antwerpen formaliseert samenwerking met West-Afrikaanse havens

Werkgelegenheid

De haven van Antwerpen en het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel bundelen hun krachten voor de verdere duurzame ontwikkeling van havens in ontwikkelingslanden.

Door de efficiëntie van dergelijke havens te versterken via adviesverlening, training en de verbetering van de infrastructuur, willen ze de logistieke keten van een land versterken. Dit moet een positief effect hebben op het prestatievermogen en de competitiviteit van dit land en het creëeren van banen.

West-Afrika

De focus ligt op West-Afrika, waar dertien van de veertien partnerlanden van Enabel liggen. De haven van Antwerpen heeft van alle havens in Noordwest-Europa het hoogste aandeel rechtstreekse diensten op West-Afrika. Tussen Antwerpen en West-Afrika worden elk jaar 15 miljoen ton goederen getransporteerd. Experts van het Antwerpse havenbedrijf gaan lokale mensen adviseren bij en opleiden in de bouw en het beheer van havens. Enabel faciliteert de contacten en betaalt ook de kosten van de Antwerpenaren.

Er zijn al projecten opgestart in Cotonou (Benin), Conakry (Guinée) en Dakar (Senegal). Voor de modernisering van de haven van Cotonou hebben de Antwerpenaren het management er zelfs tijdelijk overgenomen. Het kaderakkoord tussen Antwerpen en Enabel maakt het mogelijk Antwerpenaren ook in te zetten in nog op te starten projecten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Antwerpen formaliseert samenwerking met West-Afrikaanse havens | NT

Antwerpen formaliseert samenwerking met West-Afrikaanse havens

Werkgelegenheid

De haven van Antwerpen en het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel bundelen hun krachten voor de verdere duurzame ontwikkeling van havens in ontwikkelingslanden.

Door de efficiëntie van dergelijke havens te versterken via adviesverlening, training en de verbetering van de infrastructuur, willen ze de logistieke keten van een land versterken. Dit moet een positief effect hebben op het prestatievermogen en de competitiviteit van dit land en het creëeren van banen.

West-Afrika

De focus ligt op West-Afrika, waar dertien van de veertien partnerlanden van Enabel liggen. De haven van Antwerpen heeft van alle havens in Noordwest-Europa het hoogste aandeel rechtstreekse diensten op West-Afrika. Tussen Antwerpen en West-Afrika worden elk jaar 15 miljoen ton goederen getransporteerd. Experts van het Antwerpse havenbedrijf gaan lokale mensen adviseren bij en opleiden in de bouw en het beheer van havens. Enabel faciliteert de contacten en betaalt ook de kosten van de Antwerpenaren.

Er zijn al projecten opgestart in Cotonou (Benin), Conakry (Guinée) en Dakar (Senegal). Voor de modernisering van de haven van Cotonou hebben de Antwerpenaren het management er zelfs tijdelijk overgenomen. Het kaderakkoord tussen Antwerpen en Enabel maakt het mogelijk Antwerpenaren ook in te zetten in nog op te starten projecten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement