‘Eigenaar transportbedrijf smokkelt drugs wegens gokschuld’

cocaïne

Transportondernemer Ad van den H. zou drugs hebben gesmokkeld om zijn gokschulden te financieren. Dat zei de Officier van Justitie vorige week in de rechtszaal. Daar werd de zaak behandeld waarin de verdachte samen met enkele anderen terechtstond voor cocaïnesmokkel ter waarde van 170 miljoen euro.

In februari van dit jaar vond de douane in de haven van Antwerpen 5.091 kilo cocaïne. De drugs waren afkomstig uit Zuid-Amerika en zaten verstopt in een container, onder een lading bananen.

De cocaïne is niet meteen onderschept. De politie is het transport gevolgd richting een loods aan de Romeinenweg in Oss. Bij het uitladen van de container op 26 februari van dit jaar sloeg de politie toe. In de loods werden enkele verdachten gearresteerd, onder wie Van den H. Sindsdien zit hij vast.

Gokschuld

In de rechtszaal wees het OM op een vermoedelijk motief. De ondernemer zou hoge gokschulden hebben. Tevens werd duidelijk dat een nieuwe verdachte is gearresteerd. Het gaat om een 54-jarige vrouw uit Antwerpen. De advocaat van Van den H. ontkende de aantijgingen en eiste vrijlating van zijn cliënt. Dat melden diverse regionale media.

De lading was de op één na grootste ooit in Brabant. Saillant detail, bij de grootste lading ooit zou een andere transportondernemer zijn betrokken. Daarbij ging het om zevenduizend kilo, waarbij directeur Paul van W. van Van Wanrooy Transport mogelijk betrokken was.

Lees ook: Directeur Van Wanrooy Transport ook verdacht van smokkel 7000 kilo coke

‘Eigenaar transportbedrijf smokkelt drugs wegens gokschuld’ | NT

‘Eigenaar transportbedrijf smokkelt drugs wegens gokschuld’

cocaïne

Transportondernemer Ad van den H. zou drugs hebben gesmokkeld om zijn gokschulden te financieren. Dat zei de Officier van Justitie vorige week in de rechtszaal. Daar werd de zaak behandeld waarin de verdachte samen met enkele anderen terechtstond voor cocaïnesmokkel ter waarde van 170 miljoen euro.

In februari van dit jaar vond de douane in de haven van Antwerpen 5.091 kilo cocaïne. De drugs waren afkomstig uit Zuid-Amerika en zaten verstopt in een container, onder een lading bananen.

De cocaïne is niet meteen onderschept. De politie is het transport gevolgd richting een loods aan de Romeinenweg in Oss. Bij het uitladen van de container op 26 februari van dit jaar sloeg de politie toe. In de loods werden enkele verdachten gearresteerd, onder wie Van den H. Sindsdien zit hij vast.

Gokschuld

In de rechtszaal wees het OM op een vermoedelijk motief. De ondernemer zou hoge gokschulden hebben. Tevens werd duidelijk dat een nieuwe verdachte is gearresteerd. Het gaat om een 54-jarige vrouw uit Antwerpen. De advocaat van Van den H. ontkende de aantijgingen en eiste vrijlating van zijn cliënt. Dat melden diverse regionale media.

De lading was de op één na grootste ooit in Brabant. Saillant detail, bij de grootste lading ooit zou een andere transportondernemer zijn betrokken. Daarbij ging het om zevenduizend kilo, waarbij directeur Paul van W. van Van Wanrooy Transport mogelijk betrokken was.

Lees ook: Directeur Van Wanrooy Transport ook verdacht van smokkel 7000 kilo coke