Die dreigden vorige week nog met acties omdat er volgens hen nauwelijks vooruitgang werd geboekt in de gesprekken over integratie van de Odfjell-cao met die van Koole. Die actiedreiging is nu van de baan.

De Koole-groep heeft Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) recentelijk overgenomen en wilde een cao voor alle werknemers. Omdat de gesprekken daarover volgens de bonden moeizaam liepen, werden voor deze week al ledenvergaderingen belegd.

‘We zouden ons eigenlijk beraden op acties, maar we gaan nu het onderhandelingsresultaat met een positief verhaal aan de leden voorleggen’, aldus CNV-bestuurder Albert van Damme.

Uitzondering

Volgens Van Damme is er slechts een uitzondering op de werkgelegenheidsgarantie. ‘Als de hemel naar beneden komt en de productie met minimaal 25% terugvalt, gaan we aan tafel om oplossingen te bespreken. Voor die situatie zijn ook afspraken gemaakt over een sociaal plan.’

De nieuwe cao heeft een looptijd van vijf jaar en gaat in per 1 januari 2019. Naast de automatische prijscompensatie gaan de lonen gedurende de looptijd omhoog met 8%. Verder komt er voor iedereen een dertiende maand en gaat de pensioenpremie met 1% omlaag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement