Weer Nederlander aan het hoofd van Port State Control

maritiem

De Europese Port State Control-organisatie krijgt opnieuw een Nederlander aan het hoofd. Luc Smulders is benoemd als de nieuwe secretaris-generaal, als opvolger van de op 1 november gepensioneerde Richard Schiferli.

Smulders was tot voor kort coördinerende beleidsadviseur bij het directoraat Maritieme Zaken van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ook de plaatsvervangende permanente vertegenwoordiger van Nederland bij de Internationale Maritieme Organisatie, beter bekend als IMO.

Maritieme wetgeving

Hij begon zijn carrière als marine-officier, na de opleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). Vervolgens werkte hij onder meer als inspecteur en adviseur bij de Inspectie van Scheepvaart, waar hij kennis opdeed over maritieme wetgeving en de praktijk van inspecties.

In 2007 stapte hij over naar het directoraat Maritiem Beleid met onderwerpen als het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid en het MoU van Parijs inzake havenstaatcontrole. MoU van Parijs is de ‘roepnaam’ van het Europese-PSC stelsel. Die bestaat uit 27 landen, die in hun havens toezicht houden op de zeescheepvaart.

Weer Nederlander aan het hoofd van Port State Control | NT

Weer Nederlander aan het hoofd van Port State Control

maritiem

De Europese Port State Control-organisatie krijgt opnieuw een Nederlander aan het hoofd. Luc Smulders is benoemd als de nieuwe secretaris-generaal, als opvolger van de op 1 november gepensioneerde Richard Schiferli.

Smulders was tot voor kort coördinerende beleidsadviseur bij het directoraat Maritieme Zaken van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ook de plaatsvervangende permanente vertegenwoordiger van Nederland bij de Internationale Maritieme Organisatie, beter bekend als IMO.

Maritieme wetgeving

Hij begon zijn carrière als marine-officier, na de opleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). Vervolgens werkte hij onder meer als inspecteur en adviseur bij de Inspectie van Scheepvaart, waar hij kennis opdeed over maritieme wetgeving en de praktijk van inspecties.

In 2007 stapte hij over naar het directoraat Maritiem Beleid met onderwerpen als het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid en het MoU van Parijs inzake havenstaatcontrole. MoU van Parijs is de ‘roepnaam’ van het Europese-PSC stelsel. Die bestaat uit 27 landen, die in hun havens toezicht houden op de zeescheepvaart.