Rotterdams gemeentebestuur wil dat haven verregaand vergroent

verduurzaming

De Rotterdamse haven moet fors vergroenen en geld gaan verdienen met duurzame energie. Dat staat in de gemeentelijk nota Energietransitie. Rotterdam is inclusief de haven verantwoordelijk voor 20% van de landelijke CO2-uitstoot.

De gemeente wil dat Havenbedrijf inzet op bedrijven die bijdragen aan vermindering van de CO2-uitstoot. De haven is goed voor 90% van de CO2-uitstoot van Rotterdam. Fossiele, vervuilende brandstoffen als olie en kolen zijn nu belangrijke producten voor de haven, maar hun aandeel moet fors dalen.

Gehalveerd

Binnen vier jaar moet de CO2-uitstoot in de havenstad gaan dalen, na jaren van stijging. In 2030 moet de uitstoot gehalveerd zijn en in 2050 moet Rotterdam klimaatneutraal te zijn. In 2019 wil de stad met de haven, bedrijven en bewoners een klimaatakkoord sluiten.

De gemeente steekt 150 miljoen euro in de energietransitie. Dat gaat deels naar de haven en daarnaast is geld voor zonnepanelen. Ook is er budget om huizen aardgasvrij te maken en te isoleren.

Rotterdams gemeentebestuur wil dat haven verregaand vergroent | NT

Rotterdams gemeentebestuur wil dat haven verregaand vergroent

verduurzaming

De Rotterdamse haven moet fors vergroenen en geld gaan verdienen met duurzame energie. Dat staat in de gemeentelijk nota Energietransitie. Rotterdam is inclusief de haven verantwoordelijk voor 20% van de landelijke CO2-uitstoot.

De gemeente wil dat Havenbedrijf inzet op bedrijven die bijdragen aan vermindering van de CO2-uitstoot. De haven is goed voor 90% van de CO2-uitstoot van Rotterdam. Fossiele, vervuilende brandstoffen als olie en kolen zijn nu belangrijke producten voor de haven, maar hun aandeel moet fors dalen.

Gehalveerd

Binnen vier jaar moet de CO2-uitstoot in de havenstad gaan dalen, na jaren van stijging. In 2030 moet de uitstoot gehalveerd zijn en in 2050 moet Rotterdam klimaatneutraal te zijn. In 2019 wil de stad met de haven, bedrijven en bewoners een klimaatakkoord sluiten.

De gemeente steekt 150 miljoen euro in de energietransitie. Dat gaat deels naar de haven en daarnaast is geld voor zonnepanelen. Ook is er budget om huizen aardgasvrij te maken en te isoleren.