Sofie Bracke nieuwe havenschepen in Gent

gemeenteraad

Sofie Bracke (VLD) wordt de nieuwe havenschepen (wethouder) van Gent. Ze volgt in die functie haar partijgenoot Mathias De Clercq op, die zelf burgemeester wordt.

Na ruim anderhalve maand onderhandelen bracht De Clercq een coalitie van VLD, Groen, sp.a en CD&V op de been. Die beschikt in de gemeenteraad over een comfortabele meerderheid van 40 zetels op 53.

Denktank

Sofie Bracke behaalde masterdiploma’s in politieke wetenschappen en in Europese studies in Gent en Louvain-la-Neuve. Na die studies werkte ze een tijd voor de Vereniging van Vlaamse Provincies. Bracke zal in het nieuwe stadsbestuur naast de haven ook bevoegd zijn voor economie, ondernemen, handel en sport.

De 39-jarige politica was al schepen sinds 2009. In het huidige stadsbestuur is ze vooral bevoegd voor burgerlijke stand en burgerzaken. Ze is tevens kernlid van de onafhankelijke liberale denktank Liberales en bestuurder bij de afvalintercommunale Ivago.

Lage-emissiezone

De nieuwe coalitie heeft al enkele prioriteiten bekendgemaakt. Zo zal de lage-emissiezone die in 2020 wordt ingevoerd binnen de R40 (de ‘kleine’ Gentse Ring) ook in alle woongebieden binnen de R4 (de ‘grote’ Gentse Ring) en zelfs tot in de haven worden uitgerold.

Sofie Bracke nieuwe havenschepen in Gent | NT

Sofie Bracke nieuwe havenschepen in Gent

gemeenteraad

Sofie Bracke (VLD) wordt de nieuwe havenschepen (wethouder) van Gent. Ze volgt in die functie haar partijgenoot Mathias De Clercq op, die zelf burgemeester wordt.

Na ruim anderhalve maand onderhandelen bracht De Clercq een coalitie van VLD, Groen, sp.a en CD&V op de been. Die beschikt in de gemeenteraad over een comfortabele meerderheid van 40 zetels op 53.

Denktank

Sofie Bracke behaalde masterdiploma’s in politieke wetenschappen en in Europese studies in Gent en Louvain-la-Neuve. Na die studies werkte ze een tijd voor de Vereniging van Vlaamse Provincies. Bracke zal in het nieuwe stadsbestuur naast de haven ook bevoegd zijn voor economie, ondernemen, handel en sport.

De 39-jarige politica was al schepen sinds 2009. In het huidige stadsbestuur is ze vooral bevoegd voor burgerlijke stand en burgerzaken. Ze is tevens kernlid van de onafhankelijke liberale denktank Liberales en bestuurder bij de afvalintercommunale Ivago.

Lage-emissiezone

De nieuwe coalitie heeft al enkele prioriteiten bekendgemaakt. Zo zal de lage-emissiezone die in 2020 wordt ingevoerd binnen de R40 (de ‘kleine’ Gentse Ring) ook in alle woongebieden binnen de R4 (de ‘grote’ Gentse Ring) en zelfs tot in de haven worden uitgerold.