Het label heeft betrekking op alle voertuigen van het havenbedrijf en op alle gebouwen waarin zijn personeelsleden werken: de maatschappelijke zetel op het Redersplein, de kapiteinsdienst in de voorhaven, de mobiele Buda- en Godshuizenbrug en de sluizen van Molenbeek en Anderlecht.

Zonnepanelen

De haven had hiervoor eerst een inventaris van haar broeikasgasuitstoot doen opmaken. Daarna voerde ze een actieplan uit om die uitstoot te verlagen, via onder meer de plaatsing van zonnepanelen op haar gebouwen, isolatiewerken en de verkleining en modernisering van haar wagenpark door de aankoop van elektrische en hybride voertuigen.

Vervolgens compenseerde ze de restuitstoot (zoals die door de gebouwverwarming) via het Paradigm Project Kenya. Dat heeft als doel de verbetering van de gezondheid en de inkomens in Kenia, door efficiënt keukenmaterieel en energiezuinige waterzuiveringssystemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement