Eis: tien jaar cel voor logistiek planner

drugssmokkel

Vijf verdachten moeten van het OM vier tot tien jaar de cel in. Ze worden verdacht van de smokkel van bijna 4100 pakketten cocaïne. De hoogste eis is voor een man die bij een transportbedrijf werkte. Volgens de officier van justitie vervulde hij een essentiële rol in het logistieke proces.

In maart 2016 werd bijna vijfduizend kilo drugs onderschept in de haven van Antwerpen. De straatwaarde: 150 miljoen euro. De container met een lading ananassen was vanuit Costa Rica verstuurd. De bestemming was een bedrijf in het Zuid-Hollandse Monster.

De Belgische douane en de Nederlandse politie haalden bijna alle drugs weg en lieten de container alsnog transporteren. De container eindigt echter niet in Monster, maar in het Brabantse Made, met de smoes dat de koelmotor stuk was. Vijf verdachten worden opgepakt.

Megavangst

Vijfduizend kilo is een megavangst, aldus de officier van justitie van het Landelijk Parket bij de rechtbank in Amsterdam, waar de rechtszaak diende. Ter vergelijking: met één gram coke kan een drugsgebruiker een dag vooruit. ‘Van de verkoopopbrengst kun je vijfhonderd Ferrari’s kopen’, aldus het OM, dat vermoedt dat het bedrijf in Monster een dekmantelfirma is.

De verdachten komen uit Eindhoven (transportbegeleider, eis: vier jaar), Den Haag (fruitimporteur, eis: zes jaar), Made (de eigenaar van de loods, eis: vier jaar), Bergen op Zoom (de vrachtwagenchauffeur, eis: zes jaar) en Wuustwezel in België (de logistiek planner, eis: tien jaar). De logistiek planner ontkent overigens net als de andere verdachten dat hij iets met de zaak te maken heeft. De rechtszaak gaat de komende weken verder.

Nederland, met name Noord-Brabant, wordt de laatste tijd overspoeld met drugs. Maandag werd een man uit Roosendaal nog veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor de smokkel van duizend kilo cocaïne uit Costa Rica. De drugs die verscheept werd naar Antwerpen zat verstopt in ananassap en werd drie jaar geleden onderschept in Raamsdonksveer.

Eis: tien jaar cel voor logistiek planner | NT

Eis: tien jaar cel voor logistiek planner

drugssmokkel

Vijf verdachten moeten van het OM vier tot tien jaar de cel in. Ze worden verdacht van de smokkel van bijna 4100 pakketten cocaïne. De hoogste eis is voor een man die bij een transportbedrijf werkte. Volgens de officier van justitie vervulde hij een essentiële rol in het logistieke proces.

In maart 2016 werd bijna vijfduizend kilo drugs onderschept in de haven van Antwerpen. De straatwaarde: 150 miljoen euro. De container met een lading ananassen was vanuit Costa Rica verstuurd. De bestemming was een bedrijf in het Zuid-Hollandse Monster.

De Belgische douane en de Nederlandse politie haalden bijna alle drugs weg en lieten de container alsnog transporteren. De container eindigt echter niet in Monster, maar in het Brabantse Made, met de smoes dat de koelmotor stuk was. Vijf verdachten worden opgepakt.

Megavangst

Vijfduizend kilo is een megavangst, aldus de officier van justitie van het Landelijk Parket bij de rechtbank in Amsterdam, waar de rechtszaak diende. Ter vergelijking: met één gram coke kan een drugsgebruiker een dag vooruit. ‘Van de verkoopopbrengst kun je vijfhonderd Ferrari’s kopen’, aldus het OM, dat vermoedt dat het bedrijf in Monster een dekmantelfirma is.

De verdachten komen uit Eindhoven (transportbegeleider, eis: vier jaar), Den Haag (fruitimporteur, eis: zes jaar), Made (de eigenaar van de loods, eis: vier jaar), Bergen op Zoom (de vrachtwagenchauffeur, eis: zes jaar) en Wuustwezel in België (de logistiek planner, eis: tien jaar). De logistiek planner ontkent overigens net als de andere verdachten dat hij iets met de zaak te maken heeft. De rechtszaak gaat de komende weken verder.

Nederland, met name Noord-Brabant, wordt de laatste tijd overspoeld met drugs. Maandag werd een man uit Roosendaal nog veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor de smokkel van duizend kilo cocaïne uit Costa Rica. De drugs die verscheept werd naar Antwerpen zat verstopt in ananassap en werd drie jaar geleden onderschept in Raamsdonksveer.